29 Kasım 2011 Salı

Windows programlarını Linuxte çalıştırmak

Wine sağlayan bir uyumluluk katmanı, teoride, Unix-benzeri bir sistem üzerinde Windows için yazılmış uygulamaları çalıştırmak (uygulamaya bağlı olsa, biraz ince ayar). Wine oldukça kolay yükler ve Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat sadece iyi çalışır. Öncelikle, bu komutla Terminal isteminde Wine yüklemeniz gerekir:

sudo yüklemek apt-get Wine

Kimlik doğrulaması için şifrenizi girin ve apt-get Wine indirmek ve kurmak.Kombine paketler yüz megabayt biraz fazla geldi, bu yüzden bağlantı hızınıza bağlı olarak yüklemek için bir süre alabilir.

Yükleme tamamlandıktan sonra, Uygulamalar menüsüne eklenen yeni bir Wine kategorisinde gerekir.Wine kategorisinde dört alt kategoriye sahip olacak:

Eğer sisteminizde yüklü Wine programları dolaşabilirsiniz Programlar,.

Sürücü, C dolaşabilirsiniz: Windows programları için sürücü yapısı Wine öykünür C-göz atın.

Wine, bir bütün olarak bireysel programlar ve Wine için ince ayar sağlar yapılandırın.

Wine ile yüklenmiş Windows programları kaldırmak sağlar Wine yazılım, kaldırın.

Wine Windows yazılımı yüklemek için yükleyici dosyası üzerinde sağ tıklayın ve "Wine Windows Program Loader ile aç" seçeneğini seçin gerekir.

Ayrıca, komut satırı, sık sık bunu yapmak için daha kolay bir yolu üzerinden Wine Windows yazılımı yükleyebilirsiniz. Örneğin, yukarıdaki örnekte yüklemek için, bu komutu kullanmak istiyorsunuz:

Wine ~ / İndirme / INSTALL.EXE

Uygulama yüklemek almadıysanız, muhtemelen Wine ayarlarını değiştirmek gerekecek.Iyi ders muhtemelen Wine uygulama veritabanına göz atın ve orada doğru ayarları bulup bulamayacağını görmek için.
Metinin orjinali:

Wine is a compatibility layer that lets you, in theory, run applications written for Windows on a Unix-like system (though depending on the application, it can take some tweaking). Wine installs quite easily and runs just fine on Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat. First, you’ll need to install Wine with this command at the Terminal prompt:

sudo apt-get install wine

Enter your password to authenticate, and apt-get will download and install Wine. The combined packages come to a little over a hundred megabytes, so it might take a while to install depending upon your connection speed.

After the installation is finished, you’ll have a new Wine category added to your Applications menu. The Wine category will have four subcategories:

-Programs, which lets you browse the installed Wine programs on your system.

-Browse C: Drive, which lets you browse the C: drive structure Wine emulates for Windows programs.

-Configure Wine, which lets you tweak settings for both individual programs and Wine as a whole.

-Uninstall Wine software, which lets you remove Windows programs installed via Wine.

To install Windows software in Wine, you need to right-click on the installer file and select “Open With Wine Windows Program Loader”.

You can also install Windows software with Wine through the command line, which is often the easier way to do it. For instance, to install the example above, you would use this command:

wine ~/Downloads/INSTALL.EXE

If the application did not install, you’ll probably have to change the Wine settings. The best course is to probably browse the Wine application database, and see if you can find the correct settings there.

-JM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder