11 Aralık 2010 Cumartesi

(APTonCD ( APTonCD ile sisteminizde kurulu paketlerin yedeğini almak.)


Makinemize işletim sistemimizi kurduk, kurulum sonrası ihtiyaçlarımız doğrultusunda onlarca belki de yüzlerce paket kurarak sistemimizi kendimize göre düzenledik ama bir aksaklık sonucu yeniden kurulum yapmamız ve uzun uğraşlar sonrası kurduğumuz uygulamaları şimdi yeniden yüklemek yerine APTonCD programı ile yedekleme tüm bu zahmetlere ve kota problemimize sanırım çözüm olacaktır.

Bu uygulama ile bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz tüm paketleri CD imajı (ISO) olarak oluşturabilir ve yeniden yaptığınız kurulum sonrası program yardımı ile kurulumunu sağlayabilirsiniz. Kurulum için uçbirimde

Uçbirim
sudo apt-get install aptoncd


Kurlum bittikten sonra uygulamayı Sistem > Yönetim > APTonCD yolu ile başlatabilirsiniz.(Uygulama açılırken root şifrenizi girmeniz gerekiyor.)

Resim:apt.png


"Create" butonunu kullanarak ISO dosyamızı oluşturmaya başlıyoruz. ( Butonu tıklayınca program bilgisayarımızdaki uygulamaları tarayarak gösteriyor)


Resim:create.png

Bu aşamada sağ alt köşedeki "Add" butonu ile elle de listede olmayan uygulamaları eklemek mümkün. Elle eklememiz gereke paketleri de ekledikten sonra "Burn" butonu ile yolumuza devam ediyoruz.

Resim:burn.png

Bu aşamada ilk seçenekte CD yada DVD seçimini isteğimize göre yapıp olusturulacak ISO dosyasının bilgisayarımızda kaydedileceği yeri seçerek "uygula" butonu ile işlemin bitmesini bekliyoruz. Daha sonra isteğiniz doğrultusunda cd'ye yazdırabilir yada gösterdiğiniz dizinde saklayabilirsiniz. İstediğiniz zamanda yine programın ilk ekranındaki "Restore" butonunu kullanarak ta geri yükleyebilirsiniz.

Kaynak : http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/APTonCD_%28_APTonCD_ile_sisteminizde_kurulu_paketlerin_yede%C4%9Fini_almak.%29

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder