27 Aralık 2011 Salı

Unuttuğunuz Mysql phpmyadmin şifresini değiştirmek

If you have never set a root password for MySQL server, the server does not require a password at all for connecting as root. To setup root password for first time, use mysqladmin command at shell prompt as follows:
$ mysqladmin -u root password NEWPASSWORD
However, if you want to change (or update) a root password, then you need to use the following command:
$ mysqladmin -u root -p'oldpassword' password newpass
For example, If the old password is abc, you can set the new password to 123456, enter:

$ mysqladmin -u root -p'abc' password '123456'

Change MySQL password for other users

To change a normal user password you need to type (let us assume you would like to change password for user vivek) the following command:
$ mysqladmin -u vivek -p oldpassword password newpass

Changing MySQL root user password using MySQL sql command

This is another method. MySQL stores username and passwords in user table inside MySQL database. You can directly update password using the following method to update or change password for user vivek:

1) Login to mysql server, type the following command at shell prompt:
$ mysql -u root -p

2) Use mysql database (type command at mysql> prompt):

mysql> use mysql;

3) Change password for user vivek, enter:

mysql> update user set password=PASSWORD("NEWPASSWORD") where User='vivek';

4) Finally, reload the privileges:

mysql> flush privileges; mysql> quit

The last method can be used with PHP, Python or Perl scripting mysql API.

26 Aralık 2011 Pazartesi

Ubuntu işletim sisteminde dosya ve dizin silme komutu

Ubuntu işletim sisteminde dosya ve dizin silme komutu olarak görev yapmaktadırlar. Dosya silmek için rm, dizin silmek için rmdir komutu kullanılır. Silmek istediğiniz dizinin içi boş ise rmdir komutu ile kolayca silebilirsiniz. Fakat silmek istediğiniz dizinin içi boş değilse rmdir komutu dizini silemeyecektir. Bu gibi durumlarda rm -r komutunu kullanabilirsiniz. Rm ve rmdir komutlarının aldığı bazı parametre sistemleri vardır. Dosyanın silinmesi

7 Aralık 2011 Çarşamba

PhpMyAdmin’den WordPress Admin Şifresi Değiştirmek

Eğer olurda bir WordPress admin şifrenizi unutursanız ya da herhangi bir şekilde parolanızı sıfırlayamıyorsanız, aşağıda anlatacağım yöntemle WordPress admin panel şifrenizi değiştirebilirsiniz.

cPanel için:

cPanel’e giriş yapıyoruz. Bilmeyenler için söylüyorum cPanele giriş için; http://siteadi.com:2082 ya da http://siteadi.com/cpanel . Karşınıza gelen pencereye hosting sağlayıcınızın verdiği bilgileri girerek devam diyoruz. Ardından cPanel’deki PhpMyAdmin‘i seçiyoruz. Sol taraftan WordPress’in kurulu olduğu veritabanını seçtikten sonra tablolar arasından wp_users‘a giriyorsunuz ve karşınıza aşağıdaki gibi bir bölme geliyor.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orijinal boyut için bu çubuğa tıklayınız. (618x49px)
phpmyadmin

Yukarıda gördüğünüz bölmede user_pass altındaki karışık rakam ve yazılar, admin panel şifremizin md5 ile şifrelenmiş halidir. Bu bölümü değiştirmek için admin tablosunun en solundaki kaleme tıklayıp düzenle diyoruz. user_pass başlığı altındaki karışık kodları silip yerine 320c0ee3ef9c331d766799413dba44ef eksiksiz şekilde bu kodları yazıyorsunuz. Bu işlemide yaptıktan sonra yeni parolanız: plusbilgi oluyor.

Plesk Panel içinse,

Panele giriş yaptıktan sonra, veritabanlarından WordPress kurulu olan veritabanını seçiyorsunuz ve yukarıda beliren myadmin ikonuna tıklıyorsunuz ve yukarıdaki tüm işlemleri aynen yapıyorsunuz.

Yukarıdaki tüm işlemleri yaptıktan sonra, admin panelinize giriş yapıp admin panelinizden şifreyi değiştirmeyi unutmayın.